Spitse laakt houding Nederlandse clubs: 'Wat willen ze nou? Ik word er boos om'

Spitse laakt houding Nederlandse clubs: 'Wat willen ze nou? Ik word er boos om'

11-12-2023 09:46 Laatste update: 10:42
244

Nederlandse clubs investeren te weinig in het vrouwenvoetbal. Dat stelt Sherida Spitse bij Studio Voetbal. De recordinternational is van mening dat het niveau van de Vrouwen Eredivisie geremd wordt door het feit dat er niet genoeg geld beschikbaar wordt gesteld.

"Een aantal speelsters heeft het minimumloon, maar 50 procent niet", vangt Spitse aan. "We kunnen dan niet verwachten dat het niveau flink omhooggaat." Eredivisie-clubs moeten voor een licentie op dit moment beschikken over vier contractspeelsters, maar volgens Spitse is dit niet genoeg. "Dat is wel een ding. Hoelang zijn we nu al bezig met de Vrouwen Eredivisie? Dat moet echt beter om het niveau omhoog te krijgen."

De aanvoerster van Ajax meent dat clubs het vrouwenvoetbal simpelweg niet genoeg prioriteit geven. "Het minimumloon is 2.400 euro per maand, dat is bijna 30.000 euro per jaar. Als je dat voor zestien speelsters doet, kom je op zo'n vijf ton uit. Dan vraag ik mezelf af: wat willen clubs nou? Ik word er een beetje boos om. Willen clubs écht investeren in vrouwenvoetbal of niet? Soms krijg ik het gevoel dat het een soort hobby is voor clubs."