AEK-trainer waakt voor 'geweldig' Ajax: 'Het zijn twee verschillende teams'

AEK-trainer waakt voor 'geweldig' Ajax: 'Het zijn twee verschillende teams'

13-12-2023 21:08 Laatste update: 21:15
15

AEK Athene-trainer Matias Almeyda is op zijn hoede voor Ajax. De Grieken zijn donderdagavond te gast in de Johan Cruijff ArenA, waar voor beide ploegen veel op het spel staat. 

Ajax verzamelde twee punten uit de eerste vijf Europa League-wedstrijden. AEK heeft er vier. Voor beide elftallen is de opdracht donderdagavond dus kraakhelder. "Natuurlijk hadden we ons liever eerder willen kwalificeren, maar het belangrijkste is dat we nog door kunnen gaan", aldys Almeyda woensdag op de persconferentie. "We staan tegenover een geweldige tegenstander die de coach en de manier van spelen heeft veranderd. Dat heeft positieve resultaten opgeleverd. Onze mentaliteit is altijd hetzelfde. We hebben aan een punt genoeg, maar komen om te winnen."

Ook Almeyda is het niet ontgaan dat Ajax de afgelopen een zeer moeizaam seizoen doormaakt. Onder John van 't Schip is de weg omhoog inmiddels ingezet. Eerder dit seizoen, toen Maurice Steijn nog hoofdtrainer was, werd het in Athene nog 1-1. "Het zijn twee verschillende teams. Iedere trainer bereidt een team weer anders voor. Deze club heeft iets bijzonders gedaan in het wereldvoetbal. Dat is de reden dat ze altijd zoveel spelers opgeleid hebben en dat nog steeds doen. Dat motiveert ons", vertelt de Argentijnse oefenmeester. 

Het duel tussen Ajax en AEK begint donderdagavond om 21.00 uur. Steven Bergwijn ontbreekt zeer waarschijnlijk in de selectie van de Amsterdammers, zo maakte Van 't Schip bekend op de persconferentie.