Mossou slaat Van der Vaart om de oren met Ajax-kritiek: Totale lariekoek

Mossou slaat Van der Vaart om de oren met Ajax-kritiek: "Totale lariekoek"

14-12-2023 17:07
52

Sjoerd Mossou kan zich totaal niet vinden in de kritiek van Rafael van der Vaart op Ajax. De 109-voudig international beweerde in oktober dat de selectie van de Amsterdammers niet veel beter is dan die van Excelsior.

Ajax heeft onder leiding van John van 't Schip echter de weg omhoog ingezet, al blijft Mossou voorzichtig. "Je moet er ook niet al te lyrisch over te doen, want ze hebben een relatief makkelijk programma gehad. Het is wel veel stabieler", zegt de verslaggever in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Mensen zitten wat beter in hun vel en dat zie je aan alles. Het was in de periode daarvoor zó onrustig. Er was binnen de selectie allerlei onvrede en er werden trieste oorlogjes uitgevochten tussen de trainer en technisch directeur. Dat heb je nu niet meer en dan kun je op een normale manier werken."

Mossou ziet dat ook Van 't Schip voor rust zorgt. "Er is ooit beweerd dat dit materiaal van het niveau Excelsior is, serieus ook nog. Dat is natuurlijk totale lariekoek", gaat hij verder over de kritiek van Van der Vaart, kort na het ontslag van Maurice Steijn. "Als je met deze selectie de normale dingen doet, dan sta je normaal gesproken in de top vier. Alleen hebben ze nu al een achterstand opgelopen die dusdanig is dat je daar niet vanuit mag gaan. AZ en FC Twente zijn nog een eindje weg, maar Ajax gaat ongetwijfeld weer dichter tegen de top vier aan kruipen."

Ajax moet donderdag ook proberen om Europese overwintering veilig te stellen. Daarvoor moet gewonnen worden van AEK Athene. Van 't Schip kan echter geen beroep doen op Steven Berghuis en Steven Bergwijn. "Ajax heeft op zich keus genoeg. Ze hebben Forbs nog, dus je kunt een fatsoenlijk elftal opstellen. Bergwijn is al jaren niet een speler die onmisbaar is. Laten we daar niet te dramatisch over doen", besluit Mossou.