NEC trekt aan langste einde in roodgekleurde wedstrijd, bijzondere mijlpaal Schöne

15-12-2023 21:56
28

NEC kan drie punten bijschrijven op de ranglijst, na een roodgekleurd treffen met Fortuna Sittard. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man, maar de Nijmegenaren waren in eigen huis heer en meester: 4-1.

Bij het duel tussen NEC en Fortuna stond er een plek in het linkerrijtje op het spel. De wedstrijd begon nog met weinig spektakel, maar dat veranderde na ruim twintig minuten: na een harde charge van Tijjani Noslin moest Fortuna verder met tien man. Dat kwam hard aan bij Fortuna, want in het restant van de tweede helft slikten de Limburgers twee tegengoals. Vooral de openingstreffer van Magnus Mattsson was van grote schoonheid. Daardoor stond het bij rust 2-0 voor NEC.

In de tweede helft was er plotseling toch weer hoop voor Fortuna. Al snel kreeg ook Mees Hoedemakers rood, nadat hij een soortgelijke overtreding als Noslin maakte. Daardoor was NEC zijn overtal kwijt en werd het tien tegen tien. De bezoekers kwamen helemaal weer tot leven, toen Kaj Sierhuis twintig minuten voor tijd op bijzonder fraaie wijze tekende voor de 2-1. Er beloofde daardoor een spannende slotfase aan te breken.

Dat was echter niet het geval. Nog geen minuut na de aansluitingstreffer, was het namelijk weer raak voor NEC. Opnieuw was Mattsson de gevierde man. Vijf minuten later zorgde Sontje Hansen met een goede goal voor de beslissende 4-1. Het enige noemenswaardige wat daarna nog volgde, was een invalbeurt van Lasse Schöne. Daarmee evenaarde hij het record van Hans Vonk, die tot dat moment de buitenlander was met de meeste Eredivisie-duels allertijden. De teller van Schöne en Vink staat nu op 433 duels.

Uiteindelijk won NEC de wedstrijd dus met 4-1. Daardoor staat de ploeg van Rogier Meijer nu even achtste. Fortuna verzuimt om naar het linkerrijtje te klimmen en bezet nu de tiende positie.