Jansen haalt opgelucht adem: doelman snel terug bij AZ

Jansen haalt opgelucht adem: doelman snel terug bij AZ

19-12-2023 18:49
19

Rome-Jayden Owusu-Oduro is weer fit genoeg om te keepen bij AZ. Een meevaller voor Pascal Jansen, die na Matthew Ryan ook Hobie Verhulst geblesseerd zag raken. De jonge doelman zal in de basis staan in het bekerduel met HHC.

"Heel vervelend", zo stelt Jansen op de officiële kanalen van AZ. "Bij het moment van de penalty heeft hij zijn knie overstrekt, waardoor er nu een probleem is met zijn meniscus. Hij heeft de wedstrijd nog wel volgemaakt. Morgen wordt hij geopereerd. Ik heb me laten vertellen dat het herstel zes tot acht weken zal duren."

Niet alleen rond de keepers heersen er personele problemen, ook de inzetbaarheid van David Møller Wolfe is nog twijfelachtig. "Hij is niet helemaal fris uit de wedstrijd gekomen", vervolgt Jansen. "Morgen zal moeten blijken of hij fit genoeg is." Wel is er goed nieuws rond Owusu-Oduro, die wel weer fit genoeg is om in de bekerwedstrijd tegen HHC het Alkmaarse doel te verdedigen. "Zijn herstel gaat de goede kant op en hij verdedigt woensdag ons doel."