'Gimenez serieuze optie voor Tottenham nu vertrek Richarlison dreigt'

'Gimenez serieuze optie voor Tottenham nu vertrek Richarlison dreigt'

20-12-2023 19:36
20

Santiago Gimenez staat serieus op de radar van Tottenham Hotspur. Dat meldt The Telegraph. De aanvalsleider van Feyenoord is in beeld als mogelijke opvolger van Richarlison.

Volgens de Britse krant staat de Braziliaan in de belangstelling van clubs uit Saudi-Arabië. Daardoor zou er een plekje vrij kunnen komen voor een nieuwe spits in de selectie van manager Ange Postecoglou. Gimenez is in beeld om die vacature in te vullen. De 22-jarige Mexicaan wordt al weken in verband gebracht met een keur aan Europese topclubs, waaronder zelfs Bayern München en Real Madrid.

VoetbalPrimeur zocht in samenwerking met databureau FACTS Consultancy al uit wat een goede stap zou zijn voor Gimenez. De absolute Europese top lijkt op dit moment te vroeg te komen, maar onder meer Newcastle United en Benfica lijken wel uitstekend bij hem te passen. 

The Telegraph benadrukt wel dat de prioriteit van Spurs deze winter op een nieuwe centrale verdediger ligt. Door de blessure van Micky van de Ven bleek de spoeling daar de afgelopen periode dun. Radu Dragusin van Genoa staat op het verlanglijstje. Dat geldt ook voor Tosin Adarabioyo, die uit zijn contract loopt bij Fulham.