Beukema en Zirkzee goud waard voor Bologna, Gakpo belangrijk, Mbappé schittert

Beukema en Zirkzee goud waard voor Bologna, Gakpo belangrijk, Mbappé schittert

20-12-2023 23:35
16

Bologna heeft zich woensdagavond op bezoek bij Internazionale geplaatst voor de achtste finale van de Coppa Italia. Nota bene Sam Beukema leidde de bizarre comeback in. Liverpool won ook, en liet daarbij niets over van West Ham United. Paris Saint-Germain beleefde een wat moeizamere avond, maar trok dankzij de jarige Kylian Mbappé wel aan het langste eind tegen FC Metz. 

Internazionale - Bologna
Inter begon het Coppa Italia-duel met Bologna met Davy Klaassen in de basis. Een zeldzaamheid, want de Nederlander komt tot dusver nauwelijks in de plannen van trainer Simone Inzaghi voor. In Milaan voltrok zich een schaakspel tussen de koploper van Italië, en de verrassende nummer zes, waar Joshua Zirkzee de laatste weken furore maakt. Toen Carlos Augusto in de tweede minuut van de verlenging de 1-0 maakte, leek het gespeeld. In de 112e minuut kwam Bologna tóch nog op 1-1. De van AZ overgekomen Sam Beukema leidde de comeback in, die vier minuten later na een weergaloze assist van Joshua Zirkzee door Dan Ndoye compleet werd gemaakt. 

Liverpool - West Ham United
Liverpool kon zich op Anfield verzekeren van de halve finale van de League Cup. Dat lukte de formatie van Jürgen Klopp op zeer overtuigende wijze. Na de openingstreffer van Dominik Szoboszlai duurde het even voordat Liverpool helemaal loskwam, maar na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Curtis Jones (twee keer), Mohamed Salah én ook Gakpo scoorde. De Oranje-inernational schoot de bal hard in de korte hoek. West Ham deed via Jarrod Bowen nog wel wat terug, maar de 5-1 eindstand was een duidelijke afspiegeling van het spelbeeld. 

Paris Saint-Germain - FC Metz
In Metz trof Ligue 1-koploper PSG de nummer veertien van Frankrijk. De krachtsverschillen waren vanaf minuut één overduidelijk, en werden uitgebuit door Kylian Mbappé. De superster nam na de openingstreffer van Vitinha zowel de 2-0 als de 3-0 voor zijn rekening, en dat uitgerekend op zijn 25e verjaardag. Vooral zijn eerste was van grote schoonheid. Matthie Udol nam de enige Metz-treffer voor zijn rekening.