Emotionele Van 't Schip: 'Daan stimuleerde me terug te gaan naar Ajax'

Emotionele Van 't Schip: 'Daan stimuleerde me terug te gaan naar Ajax'

23-12-2023 07:20
35

De bruiloft van zoon Davey in Australië was er voor John van 't Schip één met een lach en een traan. De trainer van Ajax vertelt dat zijn overleden vrouw Daniëlle erop stond dat de ceremonie door zou gaan.

"Ze zei: Ik ben er hoe dan ook bij. In levenden lijve of met een videoverbinding vanaf mijn ziekbed. En als ik er onverhoopt niet meer ben, dan ben ik er daarboven toch. Daniëlle wilde dat we ook na haar dood het leven zouden vieren", stelt een emotionele Van 't Schip in De Telegraaf. Het gemis van zijn vrouw valt hem zwaar. "Het is gewoon heel ongezellig. Als ik thuiskom, is het leeg. En als er wel mensen zijn, dan voelt het leeg."

Van 't Schip, die nog wel zijn dochter Estelle bij hem in huis heeft, gaat verder. "Ik denk elke seconde van de dag aan Daan. Ze zit in mijn lichaam, in mijn systeem. Ik mis iets wat er veertig jaar is geweest: maatjes zijn en samen dingen doen."

Ondanks het overlijden van zijn vrouw besloot de oud-international in te gaan op de lokroep van zijn oude club Ajax. "Daan stimuleerde me ook terug te gaan naar Ajax. Dat is je tweede liefde, je kent de mensen, bent daar opgegroeid en het is goed voor je. Ze keek al verder dan haar dood, vond dat ik verder moest en vroeg me of het beter was thuis te zitten of me vol op mijn passie te storten? Dat laatste zou me helpen in mijn rouwproces."

Van 't Schip noemt Daniëlle nu zijn grootste inspiratiebron. "Ik focus me op Ajax, maar vooral op mijn kinderen, overige familie en vrienden. Zij zijn mijn uitgangspunt, mijn basis en dat voelt heel fijn."