Update: Tottenham bevestigt afscheid van clubicoon Lloris na elf jaar

Update: Tottenham bevestigt afscheid van clubicoon Lloris na elf jaar

28-12-2023 20:54 Laatste update: 30-12-2023 20:34
14

Hugo Lloris gaat deze winter mogelijk een transfer naar de Major League Soccer maken. De goalie van Tottenham Hotspur, die niet langer de eerste keus is, staat namelijk in de belangstelling van LAFC.

Lloris staat inmiddels al 11,5 jaar onder contract bij Tottenham. Dit seizoen is hij echter voor het eerst op een zijspoor beland in Noord-Londen. Zomeraanwinst Guglielmo Vicario krijgt namelijk de voorkeur onder de lat. Daar hoopt LAFC dus van te profiteren.

De Amerikaanse club is al in gesprek met Spurs over een transfer. ESPN weet dat het er op dit moment op lijkt dat LAFC geen transfersom hoeft te gaan betalen voor Lloris. De wereldkampioen beschikt bij Tottenham ook over een aflopend contract. Afgelopen zomer mocht de 37-jarige Lloris ook al vertrekken bij Tottenham, maar toen bedankte hij voor aanbiedingen van OGC Nice, SS Lazio en teams uit Saudi-Arabië.

Update: Hugo Lloris gaat na 11,5 jaar vertrekken bij Tottenham Hotspur. De 37-jarige doelman maakt de overstap naar Los Angeles FC. Volgens Fabrizio Romano is de deal helemaal rond. Lloris tekent een contract voor één seizoen in de Verenigde Staten, met een optie voor nog een jaar.

Het vertrek van Lloris betekent het einde van een tijdperk bij Spurs. Hij kwam in 2012 over van Olympique Lyon en was jarenlang de eerste keus onder de Londense lat. Dit seizoen krijgt Guglielmo Vicario evenwel de voorkeur van manager Ange Postecoglou.

Update II: Tottenham Hotspur heeft het vertrek van Hugo Lloris bevestigd. De Franse routinier, die dit seizoen zijn plek onder de Londense lat kwijtraakte, maakt de overstap naar Los Angeles FC. Lloris kwam liefst 447 keer in actie voor Spurs.