Van Jong Oranje naar Turkije: 'Hoogtepunt moet komen op het EK'

Van Jong Oranje naar Turkije: 'Hoogtepunt moet komen op het EK'

31-12-2023 18:10 Laatste update: 18:10
42

Ferdi Kadioglu kijkt uit naar het EK in Duitsland, zijn eerste eindtoernooi met Turkije. De jeugdinternational van het Nederlands elftal is lyrisch over de Turkse supporters.

Kadioglu doorliep zijn jeugdopleiding bij NEC, waar hij ook doorbrak. In 2018 trok hij naar Fenerbahce, waarna hij koos om in zijn interlandcarrière voor Turkije uit te komen. "Op een gegeven moment kon ik voor drie landen kiezen: Turkije, Canada en natuurlijk Nederland", zegt de omgeturnde vleugelverdediger tegen Voetbal International

Oranje was op dat moment nog ver weg, terwijl Turkije wel liet merken hem te willen aantrekken. "Ik heb er goed over nagedacht en ook met de mensen om mij heen over gesproken. Beide landen zijn me dierbaar. Op eindtoernooien was ik vroeger ook altijd voor Turkije én Nederland", zegt Kadioglu, die geen spijt heeft van zijn keuze. "Het voelt goed en sportief heb ik al veel mooie momenten met de Turkse nationale ploeg meegemaakt. En dan moet het hoogtepunt komende zomer nog volgen, met het EK in Duitsland. Daar kijk ik enorm naar uit."

Recent speelde Kadioglu met Turkije al een oefenwedstrijd in Duitsland. "Van de 75 duizend mensen in het stadion waren er 60 duizend Turks. Niet normaal, het leek wel alsof we thuis speelden, zo ontzettend veel landgenoten die ons steunden. Bijzonder om mee te maken."