Gimenez stond voor dilemma: 'Hij is de beste speler in de geschiedenis'

Gimenez stond voor dilemma: 'Hij is de beste speler in de geschiedenis'

2 januari - 14:16 Laatste update: 15:01
61

Santiago Gimenez heeft geen spijt van zijn keuze voor Mexico. Hoewel de spits van Feyenoord ook voor Argentinië had kunnen kiezen, heeft hij met zijn hart besloten om voor hetzelfde land uit te komen als zijn vader.

Gimenez bespreekt zijn keuze voor Mexico met TyC Sports. De keuze voor Mexico voorkomt dat hij ten strijde kan trekken met Lionel Messi, de achtvoudig winnaar van de Ballon d'Or. "Ik ga er niet over liegen, ik hou van Messi. Hij is een beest, de beste in de geschiedenis, maar het is beter om tégen hem te spelen. Ik hou van hem, hij is de beste speler ooit, maar ik baseer mijn keuze niet op Messi. Ik heb de beslissing met mijn hart genomen, en ben blij met mijn keuze."

De spits werd geboren in Buenos Aires. Vader Christian Gimenez komt ook uit Argentinië, maar kwam eveneens uit voor de Mexicaanse nationale ploeg. Al op jonge leeftijd verhuisde het gezin naar Mexico, en op basis daarvan wil Santiago Gimenez uitkomen voor El Tri, in plaats van voor de Albiceleste. Ook wilde de aanvaller niet wachten. "Ik wilde niet wachten op het telefoontje van Lionel Scaloni. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!