'Nederlandse' smaakmakers op Afrika Cup: 'Zij zijn onze trots'

'Nederlandse' smaakmakers op Afrika Cup: 'Zij zijn onze trots'

13 januari - 11:30 Laatste update: 11:30
75

Marokko is de favoriet voor de winst om de Afrika Cup. Althans, dat stelt Anass Izem, met ruim 500.000 volgers op Instagram een van de grootste sportjournalisten in Noord-Afrika, in de nieuwe podcast VP's Atlas Leeuwen.

Voorafgaand en tijdens de Afrika Cup maakt VoetbalPrimeur een show. In de eerste aflevering is Izem te gast en hij geeft aan uit te kijken naar het toernooi, dat op 13 januari van start gaat in Ivoorkust. "Marokko is de favoriet", benadrukt hij. "Na het vorige WK... Maar ze zijn niet alleen deze editie de favoriet. Marokko is elke Afrika Cup de favoriet."

Izem hoeft niet lang na te denken, als hem wordt gevraagd naar zijn favoriete speler bij Marokko. "Dat is Hakim Ziyech. Hij is The Wizard", lacht hij. "Maar ik geniet ook van Bilal El Khannouss en Ismael Saibari", is hij lovend over de PSV-middenvelder.

Met Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Ziyech telt de Marokkaanse selectie drie spelers van wie hun roots in Nederland liggen. "Amrabat, Ziyech... Zij zijn onze trots", stelt Izem. "Ze zijn belangrijke spelers voor ons land. Ik ben blij dat we spelers als hen hebben."

Als lid van het uitvoerend comité van de sportbond van Marokkaanse journalisten is Izem een belangrijke stem in het land. Tijdens de Afrika Cup volgt hij De Leeuwen van de Atlas op de voet. In zijn vaderland staat hij bekend als 'de Marokkaanse Fabrizio Romano'.

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkse Africa Cup ooit!