Slot realistisch: 'Vervelend voor Feyenoord, maar het is zo goed als onmogelijk'

Slot realistisch: 'Vervelend voor Feyenoord, maar het is zo goed als onmogelijk'

5 januari - 18:36
26

Feyenoord zoekt op de transfermarkt naar een speld in een hooiberg, zo ziet Arne Slot. De oefenmeester hoopt op een directe versterking voor zijn selectie, maar merkt dat spelers van dat kaliber normaal gesproken niet haalbaar zijn voor Feyenoord.

Slot heeft er geen geheim van gemaakt dat hij hoopt op een directe winterse versterking bij Feyenoord. Zeker nu meerdere spelers afwezig zijn door de Afrika en Azië Cup. De oefenmeester durft echter niet te zeggen of die aanwinsten er ook gaan komen. "Ik vind het heel moeilijk om daar 'ja' of 'nee' op te zeggen", zegt Slot bij ESPN. "Als de window open is, hou je altijd je ogen en oren open. In gesprek met Dennis (te Kloese, red.) stel je ook vast: wat zou wenselijk zijn om er nog bij te krijgen?"

"Het vervelende voor Feyenoord, is dat het zo goed als onmogelijk is om ons te versterken", concludeert Slot. "Ik heb het niet over het aantrekken van goede spelers, die ons over een half jaar misschien wel weer versterken. Dat is de afgelopen jaren ook constant gebeurd: Stengs, Hancko, Timber, Wieffer... Ik kan alle spelers opnoemen, die de eerste drie wedstrijden nog niet direct de impact hadden maar daarna een enorme versterking bleken voor ons."

"Als wij een speler aan willen trekken die ons vanaf dag één vanaf de bovenkant versterkt, dan brengt dat een bepaald salarisniveau met zich mee dat nog altijd niet voor Feyenoord is weggelegd. We zijn daardoor afhankelijk van een speler die bijvoorbeeld heel veel weg wil leggen om het EK te kunnen spelen. Dat is ook wel een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg. Het zal moeten blijken of dat ons lukt en of we dan op die positie behoefte hebben aan versterking", besluit Slot.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!