'Henderson heeft genoeg gezien in Saudi-Arabië en wil miljoenen dokken voor exit'

'Henderson heeft genoeg gezien in Saudi-Arabië en wil miljoenen dokken voor exit'

6 januari - 18:23 Laatste update: 18:24
66

Jordan Henderson wil na een half jaar in Saudi-Arabië alweer terugkeren naar de Premier League. Met dat nieuws pakt The Daily Mail zaterdag uit. Door een terugkeer naar Engeland zou Henderson een enorm bedrag aan belasting moeten betalen, maar dat lijkt hij voor lief te nemen.

Afgelopen zomer verruilde Henderson Liverpool voor Al Ettifaq. De nummer acht van de Saudische competitie is echter bezig aan een teleurstellende reeks. Daardoor moet trainer Steven Gerrard vrezen voor een ontslag, terwijl Henderson ook niet tevreden is. De controleur heeft nog niet kunnen aarden in Saudi-Arabië, terwijl hij ook moeite zou hebben met het voetballen in de hitte en vochtige lucht. 

Daardoor lijkt Henderson zijn zinnen te hebben gezet op een Premier League-terugkeer, stelt The Daily Mail. De Engels international verdient nu zo'n 700 duizend pond per week, wat omgerekend neerkomt op maar liefst 42 miljoen euro per jaar. Henderson hoeft over zijn salaris geen belasting te betalen, als hij minimaal twee contractjaren uitdient. Als hij deze winter vertrekt uit Saudi-Arabië, moet de routinier volgens The Daily Mail maar liefst acht miljoen euro aan belasting gaan betalen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!