Waar wordt de Afrika Cup 2024 en de wedstrijden van Marokko uitgezonden?

Waar wordt de Afrika Cup 2024 en de wedstrijden van Marokko uitgezonden?

13 januari - 11:58 Laatste update: 11:59
31

De Afrika Cup staat voor de deur en dat wil je als voetbalfan natuurlijk niet missen. In Ivoorkust nemen de 24 beste Afrikaanse voetballanden, waaronder favorieten als Marokko, Algerije en Ghana, het tegen elkaar op. Maar waar wordt het toernooi uitgezonden? VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Aanvankelijk stond de 34e editie van de Africa Cup in 2023 al op de planning, alleen werd het toernooi door extreme weersomstandigheden verplaatst naar 2024. Dit houdt in dat de Afrika Cup zal plaatsvinden in 2024 én 2025. Op 13 januari zal er worden afgetrapt  voor deze editie en op 11 februari wordt de finale afgewerkt. 

Ook zullen er (voormalig) Eredivisie-spelers de strijd aan gaan om de Afrika Cup. Denk aan Ramiz Zerrouki, Yankuba Minteh, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sébastien Haller, Mohammed Kudus en André Onana. 

Het toernooi is opgedeeld in zes groepen met daarin vier landen. 

Groep A
1. Ivoorkust 
2. Equatoriaal-Guinea 
3. Guinee-Bissau 
4. Nigeria 

Groep B
1. Kaapverdië 
2. Egypte
3. Ghana
4. Mozambique 

Groep C
1. Kameroen 
2. Gambia
3. Guinee 
4. Senegal 

Groep D
1. Algerije 
2. Angola
3. Burkina Faso 
4. Mauritanië

Groep E
1. Mali 
2. Namibië 
3. Zuid-Afrika 
4. Tunesië 

Groep F
1. Congo-Kinshasa 
2. Marokko 
3. Tanzania 
4. Zambia 

Waar kan ik de Afrika Cup volgen?

De wedstrijden van de Afrika Cup 2024 zijn exclusief te zien op Ziggo Sport. Deze zender is voor Ziggo klanten te vinden op kanaal 14. Ook kun je de duels volgen via Ziggo GO of Ziggo Sport Totaal. Hiervoor heb je wel een abonnement nodig.

"De Africa Cup of Nations is een geweldig toernooi met spectaculaire wedstrijden waar liefhebbers van smullen en dat door veel mensen in Nederland intensief wordt gevolgd. Het is uniek dat er twee edities achter elkaar plaatsvinden. Het is een prachtige aanvulling op ons toch al uitgebreide voetbalaanbod", aldus Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport.