Kieft geeft Steijn trap na: 'Speelde het slachtoffer, maar heeft gefaald'

Kieft geeft Steijn trap na: 'Speelde het slachtoffer, maar heeft gefaald'

13 januari - 08:15
45

Wim Kieft vindt dat Maurice Steijn onterecht in de slachtofferrol kruipt na zijn vertrek bij Ajax. De oud-spits oordeelt dat de Haagse oefenmeester heeft gefaald bij de Amsterdammers.

Voor de start van de tweede seizoenshelft laat Kieft zich kritisch uit over de situatie bij Ajax, dat nog hoopt op de derde plaats in de Eredivisie. 'Het kan alleen hopen zijn, want aanknopingspunten zijn niet te vinden', stelt de voormalig international in zijn column in De Telegraaf. 'De club is in twee jaar volledig in verval geraakt, door wanbeleid de vernieling in geholpen, met bestuurlijke problemen en geen kwaliteit op het veld. Dus ook het technische beleid heeft niet gedeugd.'

Kieft ziet Ajax onder leiding van John van 't Schip wel een opmars heeft ingezet. 'Maar het is bijzonder fragiel. Van ’t Schips voorganger Maurice Steijn speelde in het interview op oudejaarsdag in De Telegraaf het slachtoffer. Hij moet blij zijn dat Ajax op zijn cv. staat, maar heeft gefaald en miste gewoon de persoonlijkheid om te slagen als Ajax-trainer', geeft de oud-Ajacied een trap na.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!