Voormalig Feyenoorder en Australisch international Laybutt (46) overleden

Voormalig Feyenoorder en Australisch international Laybutt (46) overleden

15 januari - 08:25
13

Triest nieuws: voormalig Feyenoord-voetballer Stephen Laybutt is op 46-jarige leeftijd overleden. Begin 2000 kwam hij samen met landgenoot Brett Emerton naar Rotterdam, waar hij uiteindelijk niet door wist te breken. 

Zijn overlijden wordt gebracht door diverse media, waaronder ook The Guardian, dat meldt dat het lichaam van Laybutt twee dagen nadat hij vermist raakte door de politie is gevonden in zogeheten Australisch 'bushland'. De politie laat weten dat de omstandigheden rondom zijn overlijden niet als verdacht worden gezien. 

Het nieuws komt hard aan in de Australische voetbalgemeenschap. "Hij zal voor altijd onthouden worden als een deel van de Socceroos-familie, en zal dan ook hevig gemist worden. Onze gedachten zijn bij zijn familie en zijn vrienden gedurende deze moeilijke periode", vertelt James Johnsen, de CEO van het Australisch voetbal. 

Laybutt streek in 2002 neer bij Feyenoord. Een officiële wedstrijd voor de Rotterdammers zou hij uiteindelijk nooit spelen. Bij RBC Roosendaal maakte de voormalig verdediger nog wel zijn opwachting in de Eredivisie, maar bekender is hij in België, waar de vijftienvoudig oud-international nog drie jaar voor Gent speelde.