Bosz erop gebrand om record te pakken: 'Veel mooier dan de Super Cup winnen'

Bosz erop gebrand om record te pakken: 'Veel mooier dan de Super Cup winnen'

20 januari - 10:48
94

PSV-coach Peter Bosz is erop gebrand om met zijn ploeg het record van meeste zeges sinds de seizoenstart te pakken. Om het record uit het seizoen 1987/1988 te verbreken, moet PSV zondagmiddag winnen in De Galgenwaard van FC Utrecht.

"Evenaring is al iets bijzonders. Als je dan dat iconische elftal uit de geschiedenisboeken kan schieten, moet je dat zeker niet laten", begon Bosz tijdens een persmoment in aanloop naar het duel tegen FC Utrecht. "Dat het 36 jaar geleden is geweest dat een ploeg zoiets heeft gepresteerd, laat wel zien dat het bijzonder is. Er zijn geweldige ploegen geweest die kampioen zijn geworden met zoveel punten voorsprong en toch niet vanaf de start zo'n serie hebben neergezet. Dat laat zien hoe uniek dit is."

Bosz won met zijn PSV in het begin van dit seizoen de Johan Cruijff Schaal (Super Cup, red.) ten koste van Feyenoord. Toch is het record verbreken mooier dan de winst van de Johan Cruijff Schaal volgens de zestigjarige oefenmeester. "Ik vind dit veel mooier, want zo'n Super Cup heb je elk jaar. Als het ons zou lukken, dan is dit elftal het enige in Nederland wat dit ooit heeft gepresteerd."

Dat record moet PSV zien te pakken zonder de geblesseerde Joey Veerman, ook achter de naam van Jerdy Schouten staat een vraagteken vanwege ziekte. Daarnaast ontbreekt ook Ismael Saibari, hij is met Marokko actief op de Afrika Cup. Hierdoor is de bezetting op het middenveld mager, aanvallers Noa Lang en Hirving Lozano, terug van blessures, kunnen wel minuten maken.