Weghorst voelt hete adem van Oranje-spitsen en wil blijven scoren bij Hoffenheim

Weghorst voelt hete adem van Oranje-spitsen en wil blijven scoren bij Hoffenheim

27 januari - 12:00 Laatste update: 12:19
6

ADVERTORIAL - Een weekend geleden maakten Xavi Simons, Donyell Malen en Ian Maatsen nog furore in Duitsland. Naast dat drietal blonk er met Wout Weghorst nog een vierde Nederlander uit in de Bundesliga. Aankomend weekend neemt de spits het met TSG Hoffenheim op tegen 1. FC Heidenheim. Blik vooruit en speel mee bij Unibet!

Weghorst: basisklant bij Hoffenheim

Na een kort avontuur bij Manchester United maakte Weghorst maakte afgelopen zomer de overstap van zijn toenmalig werkgever Burnley naar Hoffenheim. Sinds de komst van de spits in de Bundesliga, de competitie die door zijn tijd bij VfL Wolfsburg bekend terrein voor hem is, is hij een vaste waarde in de basis bij Hoffenheim. Met vijf goals in veertien officiële wedstrijden doet Weghorst het aardig, maar niet denderend. Gezien afgelopen weekend is de Nederlander in ieder geval voornemens om er wat meer goals uit te persen.

Zo nam Hoffenheim het in een uitwedstrijd op tegen SC Freiburg. De club van Weghorst verloor het duel weliswaar met 3-2, maar Weghorst maakte één van de aansluitingstreffer. Met een bekeken schuiver passeerde de spits doelman Noah Atubolu en daarmee gaf hij Hoffenheim de hoop op resultaat, wat er uiteindelijk niet kwam. Toch zal Weghorst op individueel vlak met een goed gevoel zijn bed in zijn gestapt.

Weghorst moet aan de bak voor het EK

Weghorst heeft zijn sporen bij het Nederlands elftal wel verdiend in de kwalificatiereeks voor het EK én is uniek in zijn soort, maar toch zal hij nog flink aan de bak moeten om een plekje te bemachtigen in de definitieve selectie. Er komt namelijk flink wat concurrentie om de hoek kijken. 

Zo steelt Joshua Zirkzee haast wekelijks de show in de Serie A, heeft Brian Brobbey het op zijn heupen in de Eredivisie en is ook Malen weer langzaam de oude aan het worden bij Borussia Dortmund. Ook sluimert altijd nog de vraag of Luuk de Jong zich toch niet beschikbaar gaat stellen voor het EK en daarmee zou de positie van Weghorst wel eens in het gedrang kunnen komen. Aan Weghorst de taak om alle mogelijke twijfel weg te nemen.

De odd

Unibet heeft mooie odds beschikbaar gesteld rondom Weghorst. De bookmaker heeft een odd van 2.80 staan voor één goal van de spits tegen Heidenheim. Denk je dat Weghorst één keer op doel gaat schieten? Dan is de odd van 1.62 voor één schot op doel wel een mooie.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.