Engelse pers looft Oranje-internationals: 'Ontzettend belangrijk, onverstoorbaar'

Engelse pers looft Oranje-internationals: 'Ontzettend belangrijk, onverstoorbaar'

27 januari - 17:39 Laatste update: 17:41
36

Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Nathan Aké (Manchester City) waren vrijdag de absolute uitblinkers tijdens het FA Cup-duel tussen de twee Engelse topclubs. Diverse Engelse media beoordeelden de Nederlanders met de hoogste cijfers van hun team. Aké bekroonde zichzelf ook nog eens tot matchwinner in minuut 88 door de 0-1 binnen te schieten.

"Een paar opvallende verdedigende acties lieten zien waarom hij (Aké, red.) zo belangrijk is voor Pep Guardiola en dan maakt hij ook nog het winnende doelpunt", schreef de Daily Mail die Aké verkoos tot man van de wedstrijd. Manchester Evening News was ook laaiend enthousiast over Aké. "Onverstoorbaar. Spelverdeler vanuit de defensie met belangrijke ingrepen." Het doelpunt van Aké betekende pas het eerste doelpunt van Manchester City in het Tottenham Hotspur Stadium sinds de opening in 2019.

Niet alleen de Engelse pers was enthousiast over de prestatie van Aké, ook Guardiola prees zijn verdediger na afloop. "Hij is ongelooflijk belangrijk bij onze spelhervattingen en in ons aanvalsspel. Dit (reageren in het strafschopgebied, red.) is ook een van zijn grootste kwaliteiten", aldus de Spaanse manager.

Ook Van de Ven werd geroemd om zijn prestatie, ondanks het verlies. "Van de Ven gaf perfecte rugdekking aan Cristian Romero. Met veel goed getimede tackles heeft hij veel problemen opgelost. Een geweldige prestatie van de jonge Nederlander", aldus Football.London. Ook The Standard was onder de indruk van het optreden van Van de Ven. "De laatste man van Spurs voerde verschillende belangrijke intercepties uit, waaronder een fantastisch blok wat Julian Alvarez van een zeker doelpunt onthield."