'Henderson blaast Van 't Schip en medespelers weg in eerste dagen bij Ajax'

'Henderson blaast Van 't Schip en medespelers weg in eerste dagen bij Ajax'

29 januari - 07:07 Laatste update: 09:04
124

Jordan Henderson heeft Ajax omver geblazen in zijn eerste dagen op het trainingsveld. Dat meldt De Telegraaf. Het zou een van de reden zijn voor de roep van trainer John van 't Schip om een tweede ervaren versterking.

De Telegraaf spreekt van een 'indrukwekkende entree' van Henderson, die anderhalve week werd gepresenteerd in Amsterdam. Afgelopen woensdag stond hij voor het eerst op het trainingsveld. In de aanloop naar het uitduel met Heracles Almelo (2-4) maakte de 33-jarige middenvelder veel indruk.

'Wie zijn oor de afgelopen dagen te luister legde op De Toekomst, hoorde dat de Engelsman de jonkies op de trainingen aanspoorde, op hun posities hield of zette, positief coachte én voetballend een meerwaarde was', klinkt het.

Henderson heeft een 'enorme drive', waarmee hij voor 'nieuw geloof' zou hebben gezorgd bij Ajax. Het duel met Heracles bekeek hij vanaf de tribune, omringd door vier beveiligers. Van 't Schip achtte de 81-voudig international nog niet fit genoeg om een wedstrijd te spelen.

"Hij is er gewoon te lang uit geweest. In zijn hart had hij wel willen spelen, maar hij zei zichzelf ook nog niet helemaal zo fit te voelen als hij wil zijn", verklaarde Van 't Schip. Waarschijnlijk debuteert Henderson komende zaterdag tegen PSV.