'Beelen verschijnt na half jaar Feyenoord op radar van Champions League-club'

'Beelen verschijnt na half jaar Feyenoord op radar van Champions League-club'

29 januari - 12:05 Laatste update: 12:57
37

FC Kopenhagen heeft in de laatste dagen van de winterse transferwindow bij Feyenoord geïnformeerd naar Thomas Beelen. De Rotterdammers waren echter erg duidelijk en zijn niet van plan om de verdediger van de hand te doen. Beelen wilde zelf ook zijn focus op Feyenoord houden.

Kopenhagen accepteerde het antwoord van Feyenoord en zou volgens 1908.nl niet doorgedrukt hebben met een transfervoorstel. De Rotterdammers zien een grote toekomst voor de verdediger, die deze zomer voor drie miljoen euro werd overgenomen van PEC Zwolle. Het is niet de eerste keer deze winter dat Kopenhagen uitkomt in de Eredivisie. De Denen zouden ook in de markt zijn voor Magnus Mattsson en vingen eerder bot bij Sparta-keeper Nick Olij.

Beelen veroverde in een half jaar bij Feyenoord nog geen basisplaats. De 22-jarige verdediger heeft op zijn positie aanvoerder Gernot Trauner voor zich, maar hij krijgt wel minuten als invaller. Tot nu toe speelde hij in zeven officiële Feyenoord-wedstrijden mee. In zowel de Champions League als in de Eredivisie begon hij één keer in de basis. In totaal kwam Beelen tot 277 minuten.

Kopenhagen behaalde in 2023 tot ieders verbazing de knockout-fase van de Champions League. In een poule met Bayern München, Galatasaray en Manchester United speelden de Denen de twee laatstgenoemde ploegen uit het miljardenbal. In de achtste finales wacht een tweeluik met Manchester City.