'Rashford dronk twaalf uur lang tequila en krijgt boete van ruim half miljoen'

'Rashford dronk twaalf uur lang tequila en krijgt boete van ruim half miljoen'

30 januari - 13:29
59

Manchester United legt Marcus Rashford een zware sanctie op. De aanvaller moet een boete van ruim een half miljoen betalen, nadat de Engelsman twaalf uur lang tequila shots zou hebben gedronken in Belfast.

Maandagavond plaatste Manchester United een statement over de verhalen die rondgingen over Rashford. Afgelopen vrijdag meldde de buitenspeler zich ziek bij Manchester United. Volgens berichten van The Athletic was Rashford de avond ervoor uit geweest in Belfast. Hij zou vrijdagavond vroeg teruggekeerd zijn naar Manchester per privévliegtuig. Op zondag, tijdens de wedstrijd tegen Newport County in de FA Cup, was de 26-jarige Engelsman niet opgenomen in de selectie.

Barvrouw Sarah Adair vertelt aan The Sun over de wilde avond van Rashford. "Hij dronk twaalf uur lang shotjes tequila. Hij was op een missie om dronken te worden", aldus Adair. "Ik moest hem uiteindelijk naar zijn hotelkamer brengen. Hier gooide hij stapels met geld op de grond en uiteindelijk viel hij met zijn kleren aan op bed in slaap." Vanwege dit wangedrag legt de club hem een boete van zo'n 650.000 pond (gelijk aan zo'n 760.000 euro) op, meldt The Daily Mail.

Na de krappe overwinning van The Red Devils in de FA Cup met 2-4, weigerde Ten Hag commentaar te geven op de situatie rond Rashford. De Nederlandse coach beschreef het als een "interne aangelegenheid". Maandagavond gaf United kort maar krachtig een reactie op het voorval: 'Marcus heeft de verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties. Dit is afgehandeld als een interne kwestie.'