Ajax meldde zich voor Tagliafico, Parool deelt reden van afketsen terugkeer

Ajax meldde zich voor Tagliafico, Parool deelt reden van afketsen terugkeer

2 februari - 11:12 Laatste update: 11:16
87

John van 't Schip wilde na de komst van Jordan Henderson nog een defensieve versterking, maar die kreeg hij niet. Ajax informeerde nog wel naar oudgediende Nicolás Tagliafico, maar zijn club Olympique Lyon ging niet akkoord met het aanbod van de Amsterdammers. 

Van 't Schip gaf na de 2-4 zege van Ajax bij Heracles Almelo nog aan graag een ervaren verdediger te verwelkomen. Het Parool weet dat de afgelopen periode is aangeklopt bij Lyon voor de diensten van Tagliafico. 'Zijn huidige club wilde hem niet laten gaan voor het bod dat Ajax voor ogen stond', zo is te lezen. 

Een terugkeer van Tagliafico was voor Ajax zeer waarschijnlijk financieel moeilijk te realiseren. De huidige nummer vijf van de Eredivisie kan momenteel eigenlijk alleen spelers aantrekken, als er eerst één vertrekt. 

Dat laatste gebeurde ook. Linksback Anass Salah-Eddine (22) maakte op Deadline Day de overstap naar FC Twente, waarvoor hij eerder al speelde. Ajax haalde op zijn beurt spits Julian Rijkhoff terug naar Amsterdam, maar een hereniging met Tagliafico zat er niet meer in. 

Tagliafico speelde eerder al 4,5 seizoenen voor Ajax. Tussen 2018 en 2022 kwam de Argentijnse vleugelverdediger tot 169 optredens voor de Amsterdammers. Daarin was hij goed voor zestien doelpunten en 23 assists.