PSV op rapport: twee nipte onvoldoendes, hoogste cijfer voor De Jong

PSV op rapport: twee nipte onvoldoendes, hoogste cijfer voor De Jong

3 februari - 21:57 Laatste update: 4 februari - 01:17
158

PSV is zaterdagavond ongeslagen gebleven in de Eredivisie, maar had Ajax het liefst getrakteerd op een nederlaag in de Johan Cruijff ArenA. Zover kwam het niet: 1-1. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de veertien PSV'ers die in actie kwamen én Peter Bosz.

Walter Benítez - 6: in Amsterdam incasseerde Benítez zijn negende tegengoal van het seizoen. Had hij meer kunnen doen? Het is voer voor discussie, maar écht kwalijk kun je het de Argentijn, die in de slotfase sterk keepte, niet nemen.

Jordan Teze - 6,5: het was een interessant gevecht die Teze uitvocht met zijn directe tegenstander Steven Bergwijn. De PSV'er wint op punten, want de Ajacied wist niet te scoren.

André Ramalho - 5,5: zoals gewoonlijk werd Ramalho vanwege zijn voetballende beperkingen vrijgelaten door de tegenstander. De Braziliaan stond erbij en keek ernaar bij de Ajax-treffer en kreeg geel na een worstelpartij met Brian Brobbey.

Olivier Boscagli - 6: net als Ramalho had Boscagli het niet makkelijk met Brobbey. De Fransman verloor het op kracht en snelheid van de man in vorm bij Ajax, maar bleef dankzij slimmigheidjes toch overeind.

Sergiño Dest - 5: zijn gegoochel op de helft van Ajax leidde een counter in, die werd afgerond door Steven Berghuis. Dest stond regelmatig te slapen en kan véél beter dan hij liet tegen zijn oude club.

Jerdy Schouten - 5,5: het was niet de avond van Schouten, die zich door Berghuis liet verrassend bij diens goal. Bondscoach Ronald Koeman zal op de tribune een klein minnetje achter de gewisselde PSV'er hebben gezet.

Mauro Júnior - 6,5: voor het eerst sinds 26 februari 2023 stond Mauro in de basis bij PSV. Door de vele blessures op het middenveld moest hij de kastanjes uit het vuur halen, en dat deed hij na zo'n lange afwezigheid meer dan prima.

Ismael Saibari - 6: van dertig graden in Ivoorkust naar een frisse Johan Cruijff Arena in vier dagen tijd. Saibari miste duidelijk een stukje frisheid om het verschil te maken voor PSV.

Johan Bakayoko - 6: in Eindhoven dreef hij Gaston Ávila tot wanhoop, dit keer trof hij met Devyne Rensch en Borna Sosa taaiere tegenstanders. Bakayoko was zo nu en dan dreigend, maar leed te veel balverlies.

Luuk de Jong - 7: water is nat, vuur is heet en De Jong scoort tegen Ajax. Met chirurgische precisie tekende hij voor de gelijkmaker tegen een van zijn favoriete tegenstanders. Voor de zevende Eredivisie-wedstrijd op rij - een record - scoorde hij tegen Ajax.

Hirving Lozano - 5: een anoniem optreden van de Mexicaan, die nog wel de eerste doelpoging van de wedstrijd liet noteren, maar vervolgens ver wegzakte. Van Lozano mag meer worden verwacht.

Invallers
Patrick van Aanholt - x: viel na 77 minuten in voor Schouten en speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 84 minuten in voor Mauro en speelde te kort voor een beoordeling.
Armando Obispo - x: viel na 88 minuten in voor Dest en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 6: miste zes potentiële basisspelers, waaronder Noa Noa Lang, Joey Veerman en Guus Til en dat was te merken, want PSV was (opnieuw) niet helemaal zichzelf. Opvallend was dat Bosz pas na 77 minuten zijn eerste wissel doorvoerde.