Vrees wordt werkelijkheid: Eintracht heeft Van de Beek niet nodig in Europa

Vrees wordt werkelijkheid: Eintracht heeft Van de Beek niet nodig in Europa

5 februari - 15:45 Laatste update: 16:34
96

Het zat er volgens BILD al aan te komen, maar Donny van de Beek is door Eintracht Frankfurt daadwerkelijk niet ingeschreven voor de Conference League. Dat bevestigt de Duitse club maandagmiddag, na eerdere berichtgeving van het Duitse medium. 

Het vervelende nieuws wordt daarmee voor Van de Beek harde realiteit. Eintracht stond voor een moeilijke keuze. De club haalde deze winter ook Sasa Kalajdzich en Hugo Ekitiké naar Duitsland. Zij behoren wel tot de Conference League-selectie, evenals voormalig PSV'er Philipp Max. Elke club mag halverwege het seizoen maar drie wijzigingen toepassen. Die regel heeft dus nadelig uitgepakt voor Van de Beek. 

Wedden

Meer odds

Eintracht neemt het in de tussenronde van het Conference League-toernooi op tegen het Belgische Union Sint-Gillis. BILD weet dat Eintracht twijfelde tussen Van de Beek en Max. De keuze viel uiteindelijk op laatstgenoemde, omdat hij als stand-in wordt beschouwd van vaste linksback Niels Nkounkou. 

Van de Beek zal zich nu moeten gaan focussen op speeltijd in de Bundesliga, maar ook daar is de Manchester United-huurling niet altijd van verzekerd. Afgelopen zaterdag zat hij nog negentig minuten op de bank tijdens de met 2-0 verloren wedstrijd tegen 1. FC Köln.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!