Perez verbaasd door Van 't Schip: 'Ajax moet een keer een keuze maken...'

Perez verbaasd door Van 't Schip: 'Ajax moet een keer een keuze maken...'

5 februari - 19:45
53

Kenneth Perez verbaast zich over de rol van Jordan Henderson bij Ajax. De ESPN-analist vindt het vreemd dat de 33-jarige middenvelder iets voor elkaar krijgt wat trainer John van 't Schip tot dusver niet lukte.

Bij Voetbalpraat wordt het optreden van Henderson tegen PSV beoordeeld. Geconcludeerd wordt dat de routinier de ploeg zaterdagavond bij elkaar hield. Perez vindt dat verrassend. "Ajax moet op een gegeven moment een keuze maken: gaan we door of niet door met Van 't Schip? Dat begint nu te spelen. Ik verbaas me dat hij het in een vrije lange tijd niet voor elkaar heeft gekregen de spelers bewust te maken hoe je met elkaar moet verdedigen."

"Daar moet dan een speler voor komen die zegt: kom naar binnen, compact, bij elkaar komen", doelt Perez op de komst van Henderson. "Dat een trainer niet dat tactische vermogen heeft, vind ik best verrassend. Er komt nu één speler bij en hij regelt het."

Perez concludeert dat Van 't Schip tekortschiet. "Aan wie ligt het anders?", vraagt hij zich af. "Het gaat erom of de drie voorsten de rest van het team willen helpen om compact te staan. Henderson moest vaak roepen: komen jullie nog een keer terug?"