'PSV kan drie basiskrachten verkopen en De Jong heeft niet het eeuwige leven'

'PSV kan drie basiskrachten verkopen en De Jong heeft niet het eeuwige leven'

7 februari - 09:45 Laatste update: 13:46
149

Technisch directeur Earnest Stewart van PSV kan aan de bak, ook al is de transferperiode inmiddels voorbij. Bij PSV vereisen verschillende contractsituaties zijn aandacht. 

'Het liefst geeft Stewart zo min mogelijk prijs over zijn plannen met spelers met kortlopende contracten', schetst het Eindhovens Dagblad. Eén van die spelers is de achttienjarige Isaac Babadi. PSV is al maanden bezig om zijn contract te verlengen. Volgens de regiokrant gaan de gesprekken de goede kant op, al plaatst het ED wel een kanttekening. 'Dat ging het weken geleden ook al en ondertussen staat er nog steeds geen handtekening.' 

Ook de situatie van Olivier Boscagli en Jordan Teze wordt belicht. Het duo komt in aanmerking voor verkoop als ze de looptijd van hun contract niet verlengen, schetst de krant. 'Het is voorstelbaar dat ze een keer voor een nieuw avontuur willen gaan, al zal PSV hen niet zomaar laten vertrekken en een stapel miljoenen voor hen willen.' Doelman Walter Benitez loopt over anderhalf jaar uit zijn contract, dus zullen de Eindhovenaren moeten beslissen of ze deze zomer voor hem een transfersom willen vangen. 

Derde doelman Boy Waterman (40) bekijkt zijn situatie juist 'per jaar'. Hetzelfde begint te gelden voor Luuk de Jong (33). De spits van PSV verkeert in goede vorm, maar 'heeft als voetballer ook niet het eeuwige leven'. Tygo Land (18) en Niek Schiks (20) kunnen een contractverlenging tegemoet zien, terwijl PSV zich nog buigt over een eventueel langer verblijf van Frederik Oppegard, Fodé Fofana, Armando Obispo en Mauro Junior. Laatstgenoemde lijkt goede papieren te hebben voor een verlenging.