Advocaat noemt 'grootste gemis' bij Feyenoord: 'Die is in de vorm van zijn leven'

Advocaat noemt 'grootste gemis' bij Feyenoord: 'Die is in de vorm van zijn leven'

15 februari - 18:19
5

Dick Advocaat denkt dat Feyenoord het meest gaat voelen van de afwezigheid van Quinten Timber. De bondscoach van Curaçao ziet ook dat tegen AS Roma veel spelers ontbreken, maar hij denkt dat de middenvelder het meest cruciaal is voor het Rotterdamse spel. Tafelgenoot Wim Kieft is ook niet overtuigd van zijn vervanger Ramiz Zerrouki.

"Timber wordt het meest gemist", antwoordt Advocaat resoluut op een vraag bij Veronica over de vele missende spelers bij Feyenoord. "Hij is in de vorm van zijn leven. Die gaan ze zeker missen, maar verder is het natuurlijk alsnog een goed elftal. De bank is wel wat minder, maar daar hebben ze ook nog Santiago Gimenez en Luka Ivanusec. Verder is het alleen niet veel als je kijkt naar de wissels."

Zerrouki is dus de vervanger van Timber bij Feyenoord. Kieft is echter nog geen groot fan van de middenvelder. "Die Zerrouki heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Ik snap dat ook wel als je met veel verwachtingen wordt gehaald en je komt dan op de bank terecht, dan wil je natuurlijk heel geforceerd laten zien wat je kunt. Die jongen is wel gebaat bij veel spelen, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Als Timber terug is, gaat hij gewoon weer spelen."

Kieft kijkt ook uit naar het nieuwe hart van de verdediging, bestaande uit David Hancko en Thomas Beelen. "Ik ben ook wel benieuwd naar die Beelen. Trauner is er niet en hij geeft ook heel veel leiding natuurlijk. Het is nu ook leuk om te kijken naar Hancko. Als ik in de krant lees dan kan hij naar allerlei clubs voor miljoenen, maar nu heeft hij een echte topspits tegenover zich. Tegen Romelu Lukaku kan je wel aan de bak natuurlijk."