Feyenoord houdt voorsprong niet vast en reist met gelijkspel af naar Rome

15 februari - 20:43
204

De eerste ontmoeting tussen Feyenoord en AS Roma in de tussenronde van de Europa League heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In een sfeervolle Kuip werd het 1-1, waardoor volgende week de beslissing zal vallen.

Voor de vier keer in twee jaar tijd, na de Conference League-eindstrijd van 2022 en Europa League-kwartfinale van 2023, troffen Feyenoord en Roma elkaar in Europees verband. Het decor: De Kuip, waar de fans voor een geweldige sfeer zorgden. Het waren echter de Romeinen die het sterkst aan de wedstrijd begonnen.

Timon Wellenreuther, de doelman die Justin Bijlow voorlopig vervangt, onderscheidde zich door Lorenzo Pellegrini van scoren af te houden en een kopbal van Romelu Lukaku te keren. Na een minuut of twintig nam Feyenoord het initiatief over en begonnen de Rotterdammers de lakens uit te delen.

Het resulteerde in een mogelijkheid voor Mats Wieffer, Calvin Stengs én twee kansen voor Igor Paixão, voor wie driemaal scheepsrecht bleek. De Braziliaan kopte in de blessuretijd van de eerste helft een afgemeten voorzet van Quilindschy Hartman achter keeper Mile Svilar. Ook Roma liet zich niet onbetuigd: Leandro Paredes raakte de lat, nadat Wellenreuther de bal nog met zijn vingertoppen wist te beroeren.

Na de invalbeurt van Santiago Gimenez, die in tegenstelling tot Quinten Timber, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner en Bijlow wel een half uur kon spelen, kwam Roma langszij. Lukaku troefde Dávid Hancko af en werkte de bal met zijn hoofd en schouder in het doel. De Belg was in zijn laatste achttien Europa League-duels maar één keer niét trefzeker.

Na de gelijkmaker van Lukaku durfden Feyenoord, waar de zeventienjarige Givairo Read nog debuteerde, en vooral Roma geen overbodige risico's meer te nemen, al kwam de thuisploeg nog héél dicht bij de 2-1. Luka Ivanusec mikte een vrije trap op de paal. Volgende week valt de beslissing in Stadio Olimpico. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de achtste finales van de Europa League.