Derksen niet onder de indruk van Feyenoorder: 'Zie hem weleens heel lullig koppen'

Derksen niet onder de indruk van Feyenoorder: 'Zie hem weleens heel lullig koppen'

17 februari - 11:53 Laatste update: 12:15
106

Feyenoord en AS Roma bleven in evenwicht in de heenwedstrijd van de Europa League play-offs (1-1). Dankzij een doelpunt met het hoofd van Igor Paixão kwamen de Rotterdammers vlak voor rust op voorsprong. Hélène Hendriks genoot van die kopbal, terwijl Johan Derksen het meer geluk dan wijsheid noemt bij Vandaag Inside.

Hendriks was onder de indruk van het doelpunt van de kleine Braziliaan. "Paixão vond ik ook leuk met zijn kopgoal. 1 meter 68 is hij, maar wel goed getimed", begint ze. Presentator Wilfred Genee reageert cynisch. "Gelukkig stond hij ook niet vrij!" Derksen gaat niet mee in de euforie van Hendriks. "Eigenlijk kan hij helemaal niet koppen. Deze goal is toeval, want hij kan niet koppen. Ik zie hem weleens heel lullig koppen."

'De Snor' vergelijkt de buitenspeler van Feyenoord met zijn collega-analist René van der Gijp. "Dat zijn typisch van die spelers die dat niet kunnen, René kopte ook nooit." Van der Gijp reageert bevestigend. "Dan bukte ik, ik kopte nooit. Ik heb één keer een kopgoal gemaakt tegen Ajax, toen kwam de bal terug van de lat. Toen kon ik niet bukken, die kreeg ik gewoon op mijn hoofd", lacht hij.

Voor Paixão was het desondanks niet zijn eerste doelpunt met het hoofd. De 23-jarige buitenspeler kopte vorig seizoen ook al raak tegen Roma, toen in Stadio Olimpico. Paixão kwam tot dusver 68 keer in actie voor Feyenoord. Hierin was hij vijftien keer trefzeker en gaf hij negen assists. Vier van zijn vijftien doelpunten scoorde hij met het hoofd.