Van 't Schip licht passeren Taylor toe: 'Keuze tussen hem en Hlynsson'

Van 't Schip licht passeren Taylor toe: 'Keuze tussen hem en Hlynsson'

22 februari - 18:40 Laatste update: 5 april - 11:41
18

Brecht Versluis

John van 't Schip benadrukt dat Ajax in Noorwegen minder ruimte wil weggeven dan in de eerste wedstrijd tegen Bodø/Glimt. De trainer kiest daarom voor een 'dubbele zes' en Carlos Forbs als linksbuiten.

Mede door de abenstie van Jordan Hendeson heeft Benjamin Tahirovic een basisplaats naast Branco van den Boomen. "Henderson was al twijfelachtig en dat was gisteren tijdens de laatste training niet voldoende om te spelen, dus daar nemen we geen risico mee", laat Van 't Schip weten voor de camera van Veronica. "En Tristan Gooijer heeft een dijbeenbeenblessure."

Kenneth Taylor, die de laatste weken de gebeten hond is onder de fans, neemt op de bank plaats. "We spelen wat meer met twee echte zessen, vandaar dat we een keuze hebben gemaakt tussen Kristian Hlynsson en Kenneth. Het is niet zozeer om hem uit de wind te houden, het heeft meer te maken met de bezetting op het middenveld. Daarom zijn we tot deze opstelling gekomen."

Van 't Schip hoopt dat Ajax met Tahirovic en Van den Boomen naast elkaar minder ruimte weggeeft. "In de thuiswedstrijd hebben we gezien dat ze er heel snel uitkomen en sterk zijn in de counter, dus wij moeten zorgen dat we niet te open staan. Het is beter om met twee zessen te spelen", legt de oefenmeester uit. Het is ook een reden om voor Forbs te kiezen. "Als we iets meer inzakken, dan heb je snelheid nodig en kan dat een wapen zijn. Samen met Brian Brobbey heb je nu in ieder geval snelheid. Forbs moet daar waar het kan de diepte zoeken, we willen achter hun verdediging de ruimte zoeken."

Volgens Van 't Schip hebben de spelers overigens goed geslapen, ondanks het vuurwerk dat de fans van Bodø/Glimt afstaken bij het spelershotel van Ajax. "Ik heb uitstekend geslapen, niets gehoord. Volgens mij hebben de spelers ook niets gehoord. Het was ook maar heel even."