Kieft hekelt Ajax-spel: 'Ze geven veel weg en zijn heel slecht in de passing'

22 februari - 19:45 Laatste update: 19:51
15

Ajax staat na 45 minuten voetballen met 0-1 voor bij Bodø/Glimt, maar het spel van de Amsterdammers kan Wim Kieft totaal niet bekoren. Ajax speelt erg defensief, maar geeft ondanks dat nog behoorlijk veel weg, concludeert de analist van Veronica.

"Nee", antwoordt Kieft als hem gevraagd wordt of hij genoten heeft van de eerste helft, waarin Steven Berghuis het enige doelpunt maakte. "Ze spelen wel compact, maar ze geven heel veel weg. Ze geven ook de bal heel veel weg, en zijn heel slecht in de passing. Dan kom je er eigenlijk nooit uit, dat is jammer."

Ondanks de voorsprong zal Ajax toch met een zure nasmaak de kleedkamers in zijn gegaan. Vlak voor rust vial Brian Brobbey namelijk uit met een blessure. "Je hebt wel een spits die de bal vast kan houden, maar die heb je nu ook niet meer", stelt Kieft.

Ook collega-analist Kees Jansma hekelt het veldspel van de Amsterdammers, die in zijn ogen dankzij één specifieke speler nog overeind staan in Noorwegen. "Ze voetballen niet, alleen hebben ze een hele goede keeper", aldus Jansma, die daarmee doelt op Diant Ramaj.