Van 't Schip erkent loodzware loting Ajax: 'Het wordt een zware dobber'

Van 't Schip erkent loodzware loting Ajax: 'Het wordt een zware dobber'

23 februari - 16:44
84

John van 't Schip heeft voor het eerst gereageerd op de Conference League-loting van Ajax. De trainer zag zijn ploeg gekoppeld worden aan Aston Villa en spreekt van een 'zware dobber'.

Ajax versloeg donderdagavond FK Bodø/Glimt en treft in de achtste finales Aston Villa. Van 't Schip beseft dat het niet veel zwaarder kon. "Aston Villa is denk ik wel de sterkste ploeg die we konden tegenkomen. Ze spelen in de Premier League, staan vierde en gaan voor een Champions League-plek", zegt hij op de clubkanalen van Ajax. "Met Unai Emery hebben ze een ervaren coach die weet wat het inhoudt om Europese prijzen te winnen."

"Het wordt een zware dobber", benadrukt Van 't Schip. "In het Mekka van het voetbal, want dat is Engeland. Een mooi affiche." Ajax kwam niet zonder kleerscheuren uit de clash tegen Bodø/Glimt. "De spelers druppelen nu allemaal binnen. Ze zitten bij de fysio", zegt Van 't Schip vrijdagmiddag. "Een paar jongens moet goed bekeken worden."

Onder meer Brian Brobbey viel geblesseerd uit in Noorwegen. "Hij had al vrij snel last, hopelijk trekt dat weg. Er valt nu nog weinig over te zeggen." Brobbey is niet de enige die pijntjes heeft overgehouden aan het duel op kunstgras. "Kristian Hlynsson had klachten, Steven Berghuis ook", somt Van 't Schip op. "Wat positief is, is dat Branco van den Boomen 120 minuten heeft gespeeld. Maar het is afwachten in hoeverre hij klaar is om zondag fit aan de start te staan."