PSV sneed zichzelf in de vingers: 'Daarom viel keuze Beelen op Feyenoord'

PSV sneed zichzelf in de vingers: 'Daarom viel keuze Beelen op Feyenoord'

25 februari - 12:15
218

Thomas Beelen was een openbaring in het Europa League-tweeluik van Feyenoord met AS Roma. Het had echter niet veel gescheeld of de 22-jarige verdediger had dit seizoen voor PSV gespeeld. De Eindhovenaren sneden zichzelf in de vingers, weet clubwatcher Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Beelen maakte zowel in de thuis- als uitwedstrijd met de Romeinen veel indruk. 'Had bij PSV absoluut niet misstaan, maar zijn keuze viel op Feyenoord, omdat PSV er per se nog een gerenommeerde verdediger bij wilde halen', schrijft Kapteijns op X. Een overgang naar de Eindhovenaren was wel dicht bij, klinkt het.

Beelen zag uiteindelijk meer perspectief bij Feyenoord, dat hem vertelde dat Lutsharel Geertruida zou vertrekken. Daardoor moest de oud-speler van PEC Zwolle de stand-in van Gernot Trauner worden. Uiteindelijk bleef Geertruida in De Kuip en mede daardoor moest Beelen lang wachten op zijn kans.

Kapteijns ziet dat PSV zichzelf in de vingers heeft gesneden met de boodschap dat er nog een gerenommeerde verdediger aangetrokken zou worden. 'Omdat Zeno Debast en Davinson Sánchez niet haalbaar bleken, is dat uiteindelijk Bella-Kotchap geworden. Die is door blessureleed tot nu toe tot slechts 246 speelminuten gekomen, zodat er voor Beelen aardig wat speeltijd had gelonkt gezien de kwetsbaarheden van André Ramalho.'