Kraay overtuigd: 'Die is aan het einde van het seizoen weg, kan niet anders'

Kraay overtuigd: 'Die is aan het einde van het seizoen weg, kan niet anders'

25 februari - 15:11
83

Hans Kraay jr. is zaterdagavond opnieuw weggeblazen door Joey Veerman. De middenvelder van PSV speelde, een dag na zijn uitverkiezing tot beste Champions League-speler van de week, een dijk van een wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-7).

Kraay merkte dat zijn mond soms openviel als Veerman aan de bal was. "Die is aan het einde van het seizoen écht weg. Dat kan toch niet anders?", zegt de analist en verslaggever van ESPN bij Goedemorgen Eredivisie. Kraay zag Veerman op 'ongelooflijke wijze' strooien met passjes.

Het krachts- en klasseverschil tussen PSV en PEC Zwolle was, mede door Veerman, veel te groot, aldus Kraay. "Je zit te kijken en denkt na twintig minuten: is dit Eredivisie tegen Eredivisie? En PEC is ook nog een behoorlijke Eredivisie-ploeg, hè. Ze staan tiende."

Kraay keek zijn ogen uit in Zwolle. "Het was net alsof je in de voorbereiding zit en oefent tegen een ploeg die drie klassen lager speelt. PSV heeft alleen maar de bal gehad. En als je alleen maar de bal hebt, dan zitten er ook een paar aardige balletjes bij", verwijzend naar Veerman.

Ook Mario Been is overtuigd van de PSV-uitblinker. "Hij ziet alles net even sneller. We hebben het al vaker gezegd, een PSV met Veerman of niet; dat scheelt enorm veel", zei de oud-trainer zaterdagavond bij De Eretribune. "PSV is met hem gewoon veertig procent beter."