'Ajax moet zich schrap zetten: Engelse topclubs azen op Ramaj'

'Ajax moet zich schrap zetten: Engelse topclubs azen op Ramaj'

28 februari - 16:15
172

Ajax moet rekening houden met een vertrek van Diant Ramaj in de zomer. Arsenal, Manchester United en Chelsea tonen interesse in de 22-jarige doelman, zo meldt BILD woensdag.

Ramaj kwam afgelopen zomer over van Eintracht Frankfurt. In eerste instantie was er veel te doen om de transfersom van de Duitser, die vermoedelijk zo'n vijf miljoen euro kostte. Na de blessures van Geronimo Rulli en Jay Gorter greep hij zijn kans bij Ajax en ook nadat zijn concurrenten weer fit waren behield hij zijn plaats. Inmiddels is Ramaj niet meer weg te denken onder de Amsterdamse lat en blonk hij onder meer uit in de return tegen Bodø/Glimt.

Volgens BILD heeft Ramaj daarmee de interesse gewekt van de Premier League-grootmachten. Bij Arsenal lijkt hij in beeld als vervanger van Aaron Ramsdale, die zijn basisplaats verloor aan David Raya. Bij Manchester United staat met Andre Onana al een andere ex-Ajacied onder de lat, terwijl Robert Sánchez de eerste keus is bij Chelsea. Ramaj heeft nog een contract tot medio 2028 in de Johan Cruijff Arena.