Henderson: 'Hopelijk pakken we dat snel op, dit is wel grote club die Ajax heet'

Henderson: 'Hopelijk pakken we dat snel op, dit is wel grote club die Ajax heet'

2 maart - 09:09
98

Jordan Henderson beseft dat hij als leider is gehaald door Ajax, maar hij benadrukt ook de hulp van ploeggenoten nodig te hebben. De 33-jarige Engelsman houdt er vertrouwen in dat de Amsterdammers uit het dal weten te klimmen.

"Het is een grote club met een grote uitdaging", zegt Henderson tegen de NOS over de moeilijke situatie bij Ajax. Schrikken van de kritiek op hemzelf en het team, doet hij niet. "Ik zie de jongens elke dag trainen, ze willen echt verbeteren. Maar het is normaal dat ze ups en downs hebben, het is een nieuw team. Het kost tijd om te leren van fouten en je te ontwikkelen. Hopelijk kunnen we dat wel snel oppakken, want we zitten wel bij een grote club die Ajax heet."

Henderson probeert de Ajax-spelers binnen en buiten de lijnen bij de hand te nemen. "Ik voel de verantwoordelijkheid om te helpen. De spelers zijn zo jong en als je in zo'n lastige situatie zit, moet je de boel positief houden." Zo coacht hij veel. "Ik praat inderdaad veel in het veld, maar dat doe ik mijn hele carrière eigenlijk al. Daardoor is het ook normaal geworden voor mij. Dat is ook een van de redenen waarom de club mij wilde hebben."

De voormalig Liverpool-middenvelder verschilt als leider wel van Dusan Tadic, die veel uitbundiger was. "Ik ga niet als een directeur iedereen de wil opleggen, ik blijf mezelf. Dat betekent ook niet dat ik mijn mond niet opendoe, tijdens een wedstrijd of training moet je soms wat harder of directer zijn. Dat is nodig als je beter wilt worden."

Henderson benadrukt daarbij de hulp van medespelers nodig te hebben. "Tadic zal ook spelers om zich heen hebben gehad die hem hielpen met het leiding geven. Het is niet zo dat ik alles in mijn eentje wil doen, dat werkt namelijk niet. Ik ben maar een klein onderdeel van het geheel."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!