Miljoenenaankoop Ajax sluit moeilijke fase af: 'Voel dat ik nu weer gelukkig ben'

Miljoenenaankoop Ajax sluit moeilijke fase af: 'Voel dat ik nu weer gelukkig ben'

5 maart - 19:15 Laatste update: 19:15
37

Ahmetcan Kaplan is enorm blij dat hij zich na langdurig blessureleed eindelijk kan bewijzen in het shirt van Ajax. De 21-jarige verdediger kwam in de zomer van 2022 naar Amsterdam, maar maakte pas op 25 februari zijn debuut in de hoofdmacht. Dat ging gepaard met de nodige zenuwen.  

"Ik ben nu pas weer gelukkig", is Kaplan eerlijk voor de camera bij Ajax TV. De nummer vijf van de Eredivisie betaalde een kleine twee jaar terug ongeveer tien miljoen euro voor de Turkse linkspoot, wiens geduld behoorlijk op de proef werd gesteld. "Het was een moeilijke periode. Ik raakte eerst geblesseerd bij het Turkse nationale elftal en twee maanden nadat ik hier kwam raakte ik opnieuw geblesseerd. Dat was een harde klap."

Er volgde een lange periode van revalideren. "Maar dat is nu achter de rug en ik ga er weer tegenaan", vervolgt Kaplan, die vervolgens terugblikt op zijn debuut voor Ajax, uit tegen AZ (2-0 nederlaag). "Ik was wel zenuwachtig toen ik inviel tegen AZ. Ik speelde als laatste man en ik stond na anderhalf jaar voor het eerst weer op het veld." 

Nu hij zich weer écht voetballer mag noemen, sluit hij de zware fase van hiervoor af. "Ik had het in die periode op geestelijk gebied best zwaar. Maar nu ik op het veld sta, kan ik mijn teamgenoten weer ondersteunen. En zij ondersteunen mij ook. Ik voel dat ik nu weer gelukkig ben." Waarschijnlijk maakt Kaplan donderdagavond ook zijn Europese debuut voor Ajax, dat Aston Villa op bezoek krijgt in het kader van de Conference League. De Turk is optimistisch gestemd. "Het is een goede test voor ons. Ik denk dat we een heel mooie wedstrijd wordt. Zolang we honderd procent geven, denk ik dat we kunnen winnen."