Torenhoge cijfers voor 'baas' De Ligt in Duitse media: 'Precies op juiste moment'

Torenhoge cijfers voor 'baas' De Ligt in Duitse media: 'Precies op juiste moment'

6 maart - 08:06 Laatste update: 12:13
116

Matthijs de Ligt, niet zeker van een basisplaats bij Bayern München, heeft dinsdagavond zijn visitekaartje afgegeven aan trainer Thomas Tuchel. De Oranje-international behoorde tegen SS Lazio (3-0) tot de beste spelers op het veld, zo zien ook de media in Duitsland.

Bayern moest tegen Lazio een 1-0 achterstand omdraaien en slaagde daarin. De Ligt kreeg in het hart van de defensie de voorkeur boven Kim Min-jae. Tuchel sprak van een 'moeilijke beslissing', De Ligt betaalde het vertrouwen met verve terug. Met een heerlijke volley - waarschijnlijk onbedoeld als voorzet - was hij met een assist belangrijk.

'Hij bereidde met een prachtige volley de 2-0 voor en maakte een zelfverzekerde indruk', schrijft Merkur, dat De Ligt beoordeelt met een 1, het hoogst mogelijke cijfer. In Duitsland worden cijfers van 1 (hoogst) tot en met 6 (laagst) gegeven. 'Hij speelde als een verdedigende baas en dat deed hij precies op het juiste moment.'

'Foutloos'
RAN geeft De Ligt, net als zeven andere Bayern-spelers, een 2. 'Een sterke prestatie van de Nederlander', klinkt het. 'Hij speelde achterin foutloos en noteerde de meeste passes van alle spelers van Bayern. Met een prachtig schot zorgde hij voor de 2-0 van Thomas Müller.' Ook van Spox krijgt De Ligt een 2. 'Zelfverzekerd', wordt zijn optreden genoemd. 

'Onder druk loste hij alles speels op', schrijft Sport, dat De Ligt eveneens beoordeelt met een 2. 'Hij was zeer krachtig in de lucht. Door zijn schot op doel werd het 2-0.' Neunzigplus zag dat De Ligt Lazio-spits Ciro Immobile in de broekzak had. 'Verdedigend foutloos', klinkt het. 'Zijn uitmuntende schot speelde een sleutelrol bij de 2-0. Bepaalde situaties schakelde hij compromisloos uit. Over het algemeen heeft hij heel goed gespeeld.'

Bayern met De Ligt heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Volgens Duitse media was dat voor Tuchel noodzakelijk om aan te blijven als trainer.