'DFB overweegt bijzondere oplossing om gedroomde kandidaat toch binnen te halen'

'DFB overweegt bijzondere oplossing om gedroomde kandidaat toch binnen te halen'

6 maart - 12:15 Laatste update: 12:15
24

Jürgen Klopp zou de nieuwe bondscoach van Duitsland kunnen worden. De Duitse voetbalbond (DFB) zou bereid zijn rekening te houden met een aanstaand sabbatical van de Liverpool-trainer en wil een jaar op hem wachten. In de tussentijd moet er een interim-trainer komen.

Volgens Sport Bild zou de Duitse voetbalbond momenteel aan het zoeken zijn naar een interim-trainer. Voor de Duitsers is Klopp de gedroomde bondscoach. De huidige Liverpool-trainer gaf echter aan een jaar niks te willen doen, nadat hij vertrekt bij Liverpool. Daarom wil de DFB eerst een trainer aanstellen die het roer tijdelijk overneemt. In Engeland is Klopp al acht jaar hoofdtrainer van The Reds

De huidige bondscoach van Duitsland is Julian Nagelsmann. Zijn contract verloopt komende zomer na het EK in eigen land. De Duitse bond onderzoekt de opties voor een eventuele opvolgers. In het geval van Klopp zou hij gedurende het WK 2026 en de aanloop daarnaartoe de eindverantwoordelijke zijn.

Het is al langer bekend dat Duitsland een optie is als nieuwe bestemming voor Klopp. Ook verschillende topclubs, als FC Barcelona, zouden achter de diensten van de Duitser aanzitten.