'Guardiola liet De Bruyne expres lopen bij Bayern, omdat hij City ging coachen'

'Guardiola liet De Bruyne expres lopen bij Bayern, omdat hij City ging coachen'

6 maart - 15:59
16

Pep Guardiola zou Kevin De Bruyne expres hebben laten lopen in zijn tijd bij Bayern München. Dat vertelt Fernandinho, aanvoerder onder Guardiola namens Manchester City, bij de Denilson Show. Volgens de Braziliaan wist de Spaanse coach toen al dat hij bij City zou gaan coachen en wilde hij de Belg daar hebben.

"Guardiola zat nog bij Bayern München toen De Bruyne het goed begon te doen bij VfL Wolfsburg", vertelt de middenvelder in de podcast van de oud-speler van Arsenal. "De scouts vertelden Guardiola toen dat ze naar De Bruyne keken en vroegen om zijn mening. De coach zei toen dat hij de Belg niet bij het team vond passen en dat ze hem konden loslaten in de scoutingsrapporten."

Uiteindelijk vertrekt De Bruyne voor 76 miljoen van Wolfsburg naar City en wordt hij één van de eerste miljoenenaankopen in het olietijdperk van de club. Een jaar later komt Guardiola zelf ook naar City om Manuel Pellegrini te vervangen als coach. Voor Fernandinho is dat geen toeval. "Snap je wat ik bedoel? Eerst gaat De Bruyne en een jaar later gaat Guardiola zelf. De coach moet hebben geweten dat hij naar City ging en wilde De Bruyne daar ook hebben."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!