Simons maakt geen goede beurt bij Nederlandse pers: 'Slecht, echt zwak'

Simons maakt geen goede beurt bij Nederlandse pers: 'Slecht, echt zwak'

7 maart - 11:07
198

Xavi Simons heeft zich niet populair gemaakt bij de Nederlandse pers. De middenvelder van RB Leipzig weigerde de Nederlandse media te woord te staan na het Champions League-duel met Real Madrid, terwijl hij wel tijd had voor diverse internationale media. 

Theo Janssen was woensdagavond als analist te gast in de studio van RTL 7 en is niet te spreken over de actie van Simons. "Slecht, echt zwak", begint de voormalig voetballer zijn relaas. "Als Nederlandse speler die ook bij het Nederlands elftal speelt, die in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, moet je altijd de Nederlandse pers te woord staan. Altijd."

Het besluit van Simons noemt Janssen dan ook zwak. "En ik vond ook dat de persvoorlichter bij Leipzig en de club moeten ingrijpen." Jan Boskamp deelt die mening. "Het Nederlandse publiek, de voetballiefhebbers, hebben recht op zijn mening. En die moet hij gewoon geven. Hij moet boven mafkezen staan die zeggen dat hij niet goed is. Hij moet zeggen dat hij Simons is, Champions League speelt en in de nationale ploeg speelt", aldus Boskamp. "Niet slim, ook niet van zijn club."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!