Oranje-international na 2,5 jaar terug in voorselectie: 'Was het wachten waard'

Oranje-international na 2,5 jaar terug in voorselectie: 'Was het wachten waard'

8 maart - 14:58 Laatste update: 16:02
13

Marco Bizot is erg dankbaar dat hij na een lange periode van absentie weer deel uitmaakt van (de voorselectie) van het Nederlands elftal. Een paar weken terug nam keeperstrainer Patrick Lodewijks contact op met de doelman van Stade Brest.

Bizot maakt dit seizoen bij Brest grote indruk in de Franse competitie. Afgelopen weekend hield de Nederlander alweer voor de tiende keer dit seizoen de nul. Met slechts achttien tegendoelpunten in 24 wedstrijden bezet Brest verrassend de tweede plaats in de Ligue 1. "Tuurlijk verbazen we ook onszelf. We hebben een collectief geheel gesmeed en alles valt goed op zijn plek dit jaar. We hebben een goede groep met de juiste spirit en dat resulteert in een historisch jaar. Fantastisch om daar onderdeel van te zijn", laat Bizot weten aan de NOS.

De knappe prestaties bleven ook Ronald Koeman niet onopgemerkt. Afgelopen week was de naam van de doelman na lange tijd weer terug te vinden in de voorselectie van Oranje. "Het lange wachten is het waard geweest", geeft Bizot echter aan. Helemaal onverwachts kwam het nieuws voor hem niet. Een paar weken eerder had de doelman al telefonisch contact gehad met keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Na de bekendmaking van de selectie kon Bizot op veel steun rekenen. "De mooiste berichten zijn die van de mensen die het dichtst bij je staan en van mensen met wie je gewerkt hebt. Het is hartstikke leuk om al die enthousiaste berichtjes te lezen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!

(edited)