Luijckx ziet potentiële Ajax-versterking bij Almere: 'Heb hem liever dan Sosa'

Luijckx ziet potentiële Ajax-versterking bij Almere: 'Heb hem liever dan Sosa'

9 maart - 22:49
30

De 21-jarige Yoann Cathline van Almere City maakte zaterdagavond een goede indruk tegen FC Utrecht. ESPN-analist Kees Luijckx ziet in de Fransman een potentiële versterking voor Ajax

Cathline scoorde zaterdag al na drie minuten het enige doelpunt voor Almere City. De Fransman wordt dit seizoen door Almere gehuurd van FC Lorient. Sinds de winterstop is hij een vaste basisspeler in het elftal van Alex Pastoor. Oorspronkelijk is hij een linksbuiten, maar bij Almere fungeert Cathline regelmatig als wingback. Een positie die Borna Sosa bij Ajax bestrijkt na de systeemwissel van trainer John van 't Schip. "Je kunt hem niet vergelijken met Sosa, maar ik zou hem wel liever in mijn team hebben dan Sosa", zegt Luijckx na afloop van het duel tussen Almere en Utrecht.

"Hij is gewoon heel gevaarlijk in de één tegen één", gaat de oud-voetballer verder. "Hij kan versnellen en hij houdt de controle over zijn acties. Ze moeten hem echt vaker gaan zoeken, want dan is hij gevaarlijk. Ik vind dit echt een interessante speler. Couhaib Driouech kon naar PSV en Feyenoord. Ik vind hem ook echt wel minimaal gelijk daaraan", stelt Luijckx.