'Echt goede' Boadu doet beroep op Oosting: 'Dat moet je aan trainer vragen'

'Echt goede' Boadu doet beroep op Oosting: 'Dat moet je aan trainer vragen'

10 maart - 15:19 Laatste update: 15:42
26

Het stemt FC Twente-trainer Joseph Oosting tevreden dat Myron Boadu zaterdag beslissend was in het Eredivisie-duel met Sparta. De 23-jarige spits trof doel als invaller, maar vindt zichzelf inmiddels klaar voor een grotere rol in Enschede.

Boadu kwam afgelopen winter op huurbasis over van AS Monaco. Voorlopig moet hij zich tevreden stellen met invalbeurten, mede doordat Twente voorzichting met hem omspringt. "Myron is écht een goede speler", benadrukt Oosting bij de NOS. "Hij gaat echt nog wel een rol van betekenis spelen in de komende negen wedstrijden, waarin de prijzen verdeeld worden."

Dat Boadu tot dusver zes keer inviel en nog niet in de basis stond, is volgens Oosting logisch. "Voor ons is het zaak om dat rustig aan en met beleid op te bouwen", vertelt de trainer. "Zodat hij waarde gaat hebben voor ons, zowel bij balverlies als in balbezit."

Boadu staat zelf te trappelen. "Ik denk dat ik nu wel op het punt ben gekomen dat ik fitter ben dan toen ik kwam. Ricky (Van Wolfswinkel, red.) heeft het fantastisch gedaan, maar Ricky en ik kunnen ook samen spelen. Ik heb er vertrouwen in dat ik kan gaan starten, maar wanneer...dat moet je aan de trainer vragen."