Van Basten kraakt Ajax: 'Van Gaal, Van Halst, Blind, wat zijn zij aan het doen?'

Van Basten kraakt Ajax: 'Van Gaal, Van Halst, Blind, wat zijn zij aan het doen?'

11 maart - 23:54
129

Marco van Basten kijkt met verbazing naar de gang van zaken bij Ajax. De komst van de nieuwe directeur Alex Kroes nadert, maar San Marco begrijpt niet dat er in de tussentijd niets gebeurt bij Ajax, zo geeft hij aan in Rondo.

Van Basten vraagt zich af hoeveel Kroes moet gaan veranderen, daar hij het in alle gelederen mis ziet gaan bij Ajax. "Hoeveel mensen moet hij vervangen, hoeveel mensen moet hij aanstellen? Op elk niveau is het." Tafelgenoot Khalid Boulahrouz stelt dat Kroes bij AZ goed werk heeft verricht, en dat hij in staat zal zijn om orde op zaken te stellen. Ook Rafael van der Vaart heeft vertrouwen in de nieuwe directeur. "Hij is wel heel goed, hoor. Hij gaat de redding van Ajax worden."

Waar Van Basten echter niet bij kan, is dat er in zijn ogen apathisch gewacht wordt met het nemen van beslissingen in Amsterdam. "Bij Ajax heb je nu toch ook allemaal mensen zitten? Michael van Praag, Louis van Gaal, Jan van Halst, Danny Blind. Wat zijn zij aan het doen? Je kan toch in de tussentijd, voordat Kroes komt, ook dingen beslissen? Je kan toch niet alles maar laten gebeuren? Dat is wat er nu eigenlijk gebeurt. Er wordt al twee jaar lang niets gedaan volgens mij, iedereen kan maar wat doen, omdat de baas pas in 2024 komt. Dat kan toch niet?"