Van der Vaart: 'Als Süle meer verdient dan ik, dan zou ik weglopen'

Van der Vaart: 'Als Süle meer verdient dan ik, dan zou ik weglopen'

13 maart - 20:40
16

Rafael van der Vaart snapt weinig van het salarishuis bij Borussia Dortmund. De 109-voudig international van Oranje vindt het onbegrijpelijk dat verdediger Niklas Süle en keeper Gregor Kobel de grootverdieners zijn bij de Champions League-opponent van PSV.

Süle en Kobel verdienen allebei tien tot elf miljoen euro per jaar bij de Duitse topclub, zo onthulde Sky Sport. Uitblinkers als Donyell Malen verdienen beduidend minder. De Oranje-international zit tussen de vier en zes miljoen. "Als de keeper en Süle meer zouden verdienen dan ik, dan zou ik weglopen", reageert Van der Vaart bij Ziggo Sport, voorafgaand aan de kraker tussen Dortmund en PSV in de achtste finale van de Champions League.

"Nee, dat kan echt niet", vervolgt de voormalig spelmaker van Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. "Süle is echt een heel matige speler en de keeper begrijp ik helemaal niet. Het is best wel gek."

Youri Mulder sluit zich bij Van der Vaart aan. "Een aanvallende middenvelder of een spits, zoals Luuk de Jong, moet toch het meest verdienen bij PSV."