Perez kraakt Oranje-trio: 'Geen schim van wat ze bij hun club zijn'

Perez kraakt Oranje-trio: 'Geen schim van wat ze bij hun club zijn'

23 maart - 13:09
107

Mats Wieffer heeft Kenneth Perez in de interland tegen Schotland niet overtuigd. De Feyenoord-middenvelder kende een ongelukkige wedstrijd, net als Xavi Simons en Jeremie Frimpong.

Perez vond het Oranje-drietal vrijdagavond tegenvallen. "Je hoort en leest die cijfers. Xavi Simons, geweldig in Duitsland. Frimpong, geweldig bij Bayer Leverkusen. Wieffer doet het heel goed in de Nederlandse competitie", somt de analist bij Voetbalpraat op ESPN op. "En dan vandaag...", zucht hij. "Dan ben je toch teleurgesteld."

"Ze zijn geen schim van wat ze zijn bij hun club", vervolgt Perez, die denkt te weten waarom Wieffer niet voor het eerst in het shirt van Oranje tegenviel. "Ik denk dat Wieffer heel erg gebaat is bij structuur. Hij traint iedere dag op dezelfde manier bij Feyenoord. Nu moet het op basis van individuele kwaliteiten. Dat gaat niet bij hem."

"Hij heeft structuur en vastigheid nodig", benadrukt Perez. "Het is lastig. Je bent maar kort bij elkaar, dan heb je een ongelooflijke bewijsdrang."