Grote dromen bij Ajax: 'Ik wil de beste verdediger van de wereld worden'

Grote dromen bij Ajax: 'Ik wil de beste verdediger van de wereld worden'

23 maart - 13:29
100

Jorrel Hato weet waar zijn verbeterpunten liggen. De achttienjarige verdediger van Ajax droomt groot: ooit wil hij de beste verdediger van de wereld zijn.

Hato praat bij Ajax veel met performance trainer Yoeri Pegel. Jordan Henderson helpt het talent om zich in het veld verbaal meer te laten gelden. "In mijn manier van verdedigen, mijn spel aan de bal en de coaching kan ik nog dominanter worden en de tegenstander het gevoel geven: hier valt niks te halen", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. Een mental coach heeft Hato niet, ook niet toen hij na de winterstop voor het eerst kritiek kreeg. "Ik kan en moet in alles nog meer laten zien wie ik echt ben. Ik wil de beste versie van mijzelf worden."

Uiteindelijk heeft Hato een groot doel. "Ik wil de beste verdediger van de wereld worden", zegt hij. "Dat als mensen gevraagd wordt wie dat is, ze naar mij zullen wijzen." De Ajacied nam al een kijkje in de keuken, toen hij eind vorig jaar bij het Nederlands elftal samen trainde met Virgil van Dijk. "Het was niet dat ik hem bestudeerde. Maar ik luisterde wel goed, nam het vervolgens mee en dacht erover na. Hij is echt een persoonlijkheid, die in alles uitstraalt dat hij de beste is. Maar het is niet dat ik zoals hij wil worden. Ik wil een eigen iets creëren."

Hato speelde tot dusver 54 officiële wedstrijden voor Ajax. Vorig jaar debuteerde hij in Oranje, deze interlandperiode zit hij bij Jong Oranje.